- fredag

Äntligen fredag !
Imorse en timme för sent trottsade jag snöstormen med Amanda för att ta oss till skolan. Något som nästan kändes onödigt men skolmaten som var kyckling, bea och klyftpotatis gjorde dagen värd.
Måste faktiskt erkänna att snön gör mig glad om jag jämför med de senaste gråa dagarna med regn!
 
Efter skolan fick jag även sällskap av Evelina för en fika på Två Goda Ting, vi fikar verkligen för ofta.. Fick sällskap av William och Martin ett tag också. Väl hemma gjorde jag ett soundcheck på mitt singstar, imorgon gör jag och tjejerna i klassen entré i vardagsrummet och sjunger för fulla muggar. Äter god mat och har tjejsnack. Imorgon får jag även öppna min första lucka i min julkalender !
 
 

- snön ligger tjock på gator och torg

Vaknade vid halv tio idag, när jag drar upp parsiennen så möts jag av en helt vit skog. Hög mysfaktor, hade lust att stanna hemma och mysa ner mig men beslöt mig för att ta mig till skolan endå. Lyxade till det med toast till frukost. När jag väl kom till skolan visade det sig att jag hade kunnat börja vid 13.10 om min engelska lärare varit tydlig nog så att alla hörde och inte bara halva klassen. Menmen, smällar man får ta.
 
Kvällens handbollsträning ersattes av tacobuffé med laget, mycket mysigt!
 
Just nu sitter jag med ansiktsmask och ska snart hoppa ner i sängen. Mitt ansikte har verkligen attakerats av finnar under de senaste fem dagarna. Usch, tycker sånt är så äckligt.. Känner mig så äcklig..
 

- pepparkakshus

 
 
 
Jag och Evelina har kommit på att vi ska leva ut till julen i år. Så, på söndag ska hon komma upp till mig och hjälpa mig att bygga ett pepperkakshus ! Det är något man måste ha gjort på julen så det kan vi checka av efter helgen !
 
 
 
 

- tisdag


- onsdag

 
 
 
Nyss kollat klart sista avsnittet av portkod 1321 med varm oboy och kärleksmums. Tänkt läsa mig igenom några sidor ur samhällskunskapsboken innan jag somnar, förhör imorgon. Gympa lektionen blev inställd idag så kom hem över en timme tidigare, satte mig med mackor framför säsong 8 av one tree hill, Enna räddade mig när hon sa att hon hade dom två sista säsongerna ! Imorgon börjar jag som vanligt sent så ska för en gång skull försöka äta en god frukost !
 
Just nu känns det som jag behöver göra så mycket, men istället rymmer jag ifrån allt och myser ner mig i sängen.. ett jullov kommer lägligt !
 
 
 
 

- lite om handboll, livet och vänner

Gårdagen trodde jag skulle bli riktigt lång. Vi åkte från Mariefred vid 12 tiden på förmiddagen och kom hem vid 10 tiden på kvällen. Vi skulle och spela en match i Vadstena, 2,5 timmarsbilresa för att spela en match och sen 2,5 timmar för att komma hem plus matstopp. Dessutom förlorade vi, vem trodde inte att bilresan hem skulle kännas ännu längre då?
 
Men gud så fel jag hade. Timmarna i bilen på vägen dit gick gick lika fort som hem. Kanske framförallt på grund av att jag satt i en bil av människor jag gillar. Människor jag annars inte hinner tillbringa den tiden med som jag egentligen vill. All kärlek till handbollen som tvingar mig att spendera några timmar med de människor som jag kanske i nuläget skulle glida längre och längre ifrån och för att den hjälper mig att känna mig så glad ibland och speciell på mitt sätt (och ibland hopplös).
 
 
bild 1&2 är jag och linnea som nöjde oss med en power nap med våra ben ihoptrasslade med erika.
bild 3&4 är två söta sömntutor. sally och johanna som sov nästan hela vägen dit.
 
bild 5&6 är jag just nu, dock utan leende för tillfället då mina högtalare spottar ur sorglig musik..
 
 

- life is too short to worry about the calories.

Har en naturkunskapsläxa i skolan där vi ska anteckna massor av saker i våra liv under två veckors tid, vad vi äter är en av dom sakerna. Kollade nyss igenom vad jag ätit denna vecka och märkte att det inte är lång tid kvar tills jag rullar fram. Tills idag har jag ätit marabou mjölkchoklad varje dag plus att jag tre av dagarna även ätit ben & jerry eller som idag bakat kärleksmums. Och det värsta av allt så sitter jag med en 200 grammare mjölkchoklad framför mig just nu och har nästan en hel plåt kärleksmums i köket...
Att smaklökarna inte tröttnar..
 
375955_538224562858938_1660006220_n_large

- Maybe not today, maybe not tomorrow, but soon and for the rest of your life.

 
 
Avslutade nyss sista avsnittet av säsong 7 av One Tree Hill och måste säga att det kunde slutat lyckligare..
 
Nu när jag fällt några tårar framför slutet av denna säsong ska jag ta mig till köket och göra kärleksmums sen hoppas jag kunna sätta mig med lite skolarbeten. Måste dela med mig av att jag ätit fondue, bakad potatis och druckit julmust. Det kan inte vara långt kvar till snön faller till marken !
 
bild från min första vurpa förra året, det råkade även vara fredag den 13.

black n' white

 
bilder från igår kväll

- sommar, sol och häftig pool

 

- julkalender från the body shop

För någon dag sedan kom min mamma hem med en liten överraskning till mig. Nämligen en julkalender från The Body Shop. Jag älskar oväntade ''presenter''/överraskningar. Hoppas dock att snön börjar ramla från himlen när jag ska öppna första luckan så jag får julkänslan !
 

-


- mysig fredags eftermiddag

 god fredag gott folk, eller något sånt.
 
denna fredags kväll ser lugn ut, detta kanske speciellt för att jag har match imorgon. åker från mariefred klockan 12 på förmiddagen men kommer hem vid 21 tiden och beroende på hur pigg jag är på kvällen får jag se vad lördagen erbjuder !
 
efter matte provet sista lektionen idag (som kändes helt ok) så gick jag, evelina och nelly till cafe trädgårn och tog en varsin latte och kladdkaka respektive blåbärspaj. vi snackade lite tjejsnack och tänkte på annat utom skolan för en stund. efter ett tag kom enna och gjorde oss sällskap och sedan gick vi till biblioteket där vi utförde våran psykologiuppgift i form av att bryta normer. ( vi skulle se reaktionerna på ett bibliotek om vi var lite högljudda ). gick lite sådär men det går väl att göra till något bra !
 
måste bara tillägga att tjejerna i min klass gör min skoldag rolig. jag tänker tankar hela tiden om att jag valt fel program men sedan kollar jag på dom och märker att jag inte hade hittat några liknande vänner i någon annan klass ! ♥
 
de översta bilderna är på evelina och nelly
de undre bilderna är på en trött morgonmänniska
 
 

måndag

kom nyss innanför dörren, verkligen kallt och mörkt ute nu för tiden.. ska det vara kallt ska det vara snö!
plockade fram en ben & jerry, matte boken, höst listan på spotify och gjorde en kopp som innehöll lite värme så nu ska jag göra mig redo för matte prov ! om en timme är det träning så en halvtimme/fyrtiominuters effektivt plugg så är jag nöjd !
 
 

- twiligt breaking dawn part 2

 
 
 
varit väldigt oaktiv på bloggen och det kommer något ointressant blogginlägg då och då, men nu har jag kopplat mobilen och datorn ihop på något sätt så jag slipper koppla in mobilen i datorn hela tiden så jag kan bli aktiv med bilder framöver iallafall !
 
glömt att berätta att jag såg nya Twilight breaking dawn part 2 tillsammans med Evelina i fredags ! fick oss ett och annat skratt med utvälta popcorn och med kvinnan bredvid.. äntligen fick man veta hur den serien slutade och gash vad ''Bella Swan'' var snygg i denna film !
 
 
 

 
 
 

lördagen

gårdagens facelook och outfit
 

 

- handbollssöndag

denna söndag har bestått av handboll och handboll. Har spelat två usm matcher i gustavsberg, gick upp vid sju tiden och kom hem för någon timme sedan. första matchen blev en vinst och hela laget spelade jätte bra och energin var på topp. andra matchen slutade med en knapp förlust och var en match som enligt mig innehöll lite mindre energi än den första. men det känns som om hela handbollen håller på att bli så positiv och rolig, så en bra och behövlig dag som jag hoppas värmde upp för att göra ett bra fortsatt seriespel !
 
 

- lördag, dagen innan match

sitter i min säng och väntar på sally för en mysig kväll med hembakad pizza, one tree hill och ben & jerry glass. Nyss fixat min mammas hår då hon och pappa ska iväg på fest, lyckades till och med få henne att vara med på bild för en hälsning till min syster som bor alldeles för långt bort från mig.
 

- skor med nitar på

förlåt, såg att jag glömde publicera detta inlägg med bilder på mina nya skor jag lovade.
 
 

 
 

- Drömresa

 En drömresa jag skulle vilja göra med min familj skulle vara en resa till Mexico eller Dominikanska Republiken. Mina drömmar har alltid dragit sig dit där du bland annat kan hitta världens finaste stränder och där palmer växer överallt, åh vad jag vill till Karibien.
 
 
Mexico
 
 
 
 
Dominikanska Republiken
 
Cabarete - Bild 6
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

- missing you

 
Växlat lite ord med evelina den senaste timmen/timmarna och känns så bra och roligt att ha någon som vill uppleva samma saker som en själv. Nu har jag någon som vill följa med till Australien och backpacka, lära sig surfa och åka på bilsemester i Europa när körkortet är taget och mycket mer. Det finns så mycket jag vill göra innan jag dör och detta ska bara vara början på allt jag ska uppleva i mitt liv !
 
Tumblr_m2i8javijb1r2qlbro1_1280_large
En av mina drömmar i livet är att hyra en sån minibuss på bilden med ett gäng vänner och resa runt bland varma länder, festa, skratta, spela hög musik och sjunga när vi åker längst nya vägar för att uppleva nya ställen. Sova lite obekvämt, sitta runt en eld på kvällarna. Sånt där man kan se i filmer.
 
Tumblr_m8fae8fssy1r0fwgmo1_500_large
Australien är ett land jag länge drömt om att åka till. Se en känguru hoppa förbi, surfa och kanske snorkla.
 
Tumblr_m0h194icyu1rr16spo1_500_large
 
Tumblr_lzr229otvs1ro2prho1_500_large
 
 
 

tumblr.com

har en tumblr som jag använder för framförallt bilder och citat, kika in?

-->   http://amandanystroom.tumblr.com

söndag

Denna söndag har bl.a spenderats i södertälje med mamma för att hitta mig ett par skor. överraskande nog kom jag faktiskt hem med ett par också! ett par kängor, kommer upp en bild imorgon eller ikväll. Efter det tog jag moppen ner till Sally för att mysa till det med ljus och ben&jerry framför dom fyra sista avsnitten i säsong 5 av one tree hill. Kan knappt berga mig tills nästa säsong laddat klart..
 
 
 
 
 
 
 

- handboll

för det första måste jag nog erkänna att jag på sista tiden varit ganska oengagerad i min blogg vilket har gett konsekvenserna till mindre blogginlägg.
 

I vilket fall som helst har jag nyss kollat klart några avsnitt av OTH, slutade innan avsnitt 15 för att se dom sista avsnitten ur denna säsong med Sally imorgon.
 
Idag vaknade jag upp bredvid Linnea, i går bakade vi kladdkaks muffins, åt traditionell fredags mat i form av tacos, bastade, spelade mario på wii och snackade tjejsnack.
 
Idag spelade vi en så kallad hemma match, den spelades i en liten ort i närheten av våran stad, nämligen Åker, då det inte finns halltider i vår egna hall. Spelade mot Göksten, och måste säga att med iprincip ett halvt lag, med spelare som spelar på obekanta platser och alla som hade energin uppe under en hel match och peppade på varandra så var detta en otroligt rolig match, trotts den lilla förlusten. Känner verkligen att efter en super lyckad torsdagsträning och denna matchen är motivationen tillbaka, fan vad kul det är att svettas!
 
#3

- torsdagsmys

Efter att ha hoppat ner i min zipperall och läst lite bloggar ska jag göra en latte med choklad smak och ta fram matteboken. tänkte göra den innan träningen då planerna efter är one tree hill !
 
hejhejhej tummen upp på mys

- och så var det torsdag igen

ännu en torsdag passerar om några timmar och överlämnar till fredag. men först ska jag få lite saker överstökade som t.ex lite matte uppgifter och en handbollsträning.
 
dessa under får beskriva mig idag, fastnade inte riktigt på bild, men det kanske jag föressten aldrig gör, haha

 

- höstlov, halloween

I onsdags var det dags för halloweenfest på vikingarvallen, gick dit med mina underbara vänner från klassen och hade en bra kväll och natt. Hemma i sängen vid halv fyra på morgonen för att dagen där efter ta mig in till stockholm och hälsa på vicky som var där med en kompis från blekinge och hälsade på kompisens syster.
 
Onsdagen, Halloweenfest
 
Torsdagen, Stockholm
 
Tisdagen, Eskilstuna
Kan även berätta att jag på tisdagen tillsammans med Sally och Evelina besökte Tuna Park för att hitta utklädnad till mig och Evelina. Det tog oss fyra timmar att komma dit ( vi hade en fika paus i väntan ), efter att ha missar första bussen och sen missar andra tåget med någon minut. Så vi kom fram vid fyra tiden vilket ledde till att vi tog en middag tillsammans där ! mysigt
 

- höstlov, Göteborg

spenderade dom sista dagarna, fredag till söndag, i Göteborg hos min syster. Mamma, pappa och mormor bodde på hotell inne i stan och jag hemma hos henne och Jessica och två super gulliga kattungar, Tyson och Pysen.
 
Vi tog det mest lungt, ätit ute (bl.a på O´learys och thai-mat) , ätit hos alex, var i frölunda centrum, inne i göteborg centrum, kollat på clarion post, hälsade på mormor's syster och firade alex i efterskott med lite paket och kanske framförallt så gosade och lekte jag med ett par vilda kattungar. Jag behövde en helg utan stress och planer, så sa faktiskt nejtack till ytterligare halloweenfirande.
 

 
 

- äntligen

Äntligen har jag hittat min choklad sirap så jag kan göra min choklad latte på hemma plan, tackar en kaffe affär i Göteborg för detta. Så för er som aldrig testat detta är ni välkomna hem till mig för ett smakprov.

 
 
 
 

-

 

- Every choice matters, i miss you