Lördag

 
Hallå där alla sköna. Känner mig ganska slut efter dagens match. På tal om den så skrev jag ju innan att det bara var en träningsmatch. Framförallt för att få ihop vårt nya lag som består av byggstenar från tre olika lag. Ganska svårt till en början men om ett halvår, om inte tidigare får vi hoppas att alla pusselbitar är på plats. Matchen idag gick faktiskt bättre äv väntat, förlust med 11-17. Detta mot ett div 3 lag som känner varandra + två skrattretande hemmadomare. Så illa att MSHF ska få ett litet brev.
 
Nu ska jag kolla på Love Happens på tv 5 nu, tror dock att jag redan sett den!

Puss

◄◄ rewind the summer

 
Usch vad det kalla vädret påverkar humöret. Ikväll skulle jag tillbringat min kväll i Strängnäs men jag fryser bara av tanken. Snoret rinner i näsan och ni vet allt det där.. Man känner sig lite sjukare än vad man egentligen är. Ska dessutom upp tidigt imorgon och möta Elin på fika för att sedan dra mig mot Nyköping för träningsmatch. Så ikväll ska jag bara köpa med mig en stor godispåse hem och slå på en film, kanske försöka göra min fotouppgift med hjälp av katten.
 
Hoppas ni läsare orkar göra något riktigt roligt en fredag som denna och kan sova ut på lördag!
 

Svar på kommentar - Jobb

 
 
Fick faktiskt denna fråga igår angående mitt jobb. Jag tror faktiskt aldrig att jag skrivit vart jag jobbar utan bara nämnt att jag jobbar och hur bra jag oftast har det. Så tänkte faktisk svara på denna fråga nu!
 
Jag jobbar på Gripsholms Slottspaviljong i Mariefred där jag bor. Det är en resturang och café. Vi har bara säsongsöppet och är därför perfekt för mina träningsfyllda veckor nu när vardagen är sig lik igen. Jag jobbar som ett "allt i allo". Står i kassan, enklare servering, diskar, hjälper till i varmköket och står i kallskänkan (gör smörgåsar, sallades osv). Vi har även en tillhörande kiosk vid midsommarängen där vi har glass, korv osv.
 
Jag började jobba här förra sommaren tillsammans med min kompis Erika. Med lite hjälp av min systers namn fick vi provjobba och sedan fick vi jobbet! Trivs för det mesta som fisken i vattnet bland all mat och fika. Och under en sommar skrattar jag för ett helt år.
 
 har tyvärr inga bilder på resturangen..
1: Alexandra innan jobbet, tuff natt // 2: Alex som tar igen på sömnen // 3: Frida, insatt i Team Mariefred (wille) // 4: Johannes svenska // 5: Jag på cykeln mellan resturangen och kiosken // 6: Erika när vi tvättade glassboxen //

Tävling på momondo

 
Min drömresa går till Dubai och hotellet: The Address Dubai Mall. Jag skulle en gång i mitt liv vilja uppleva extrem lyx. På The Address Dubai Mall i självaste Dubai skulle jag bo mitt i smeten. Utanför fönstret skulle jag skymta världens högst sprutande fontän dansandes, ett stenkast bort skulle jag shoppa i världens största shoppingcenter och kunna besöka världens högsta byggnad.
 
Skulle även få testa känna på den arabiska andan. Möta något som är så olikt, nästan som en helt annan värld bara några timmars flygresa bort. Självklart är solen, värmen och det fina vattnet ett plus i kanten.
 
Va med och tävla ni också klicka → HÄR

Jag får liksom ingen ordning på mitt liv ...

   ... Det kan va så förfärligt, det kan va så bra.              
                                                  /Lars Winnerbäck
 

Blandade instagram bilder
 

Onsdag

Ligger i sängen just nu och har nyss fått i mig lite frukost. Med andra ord är jag inte i skolan idag. Kände mig inte så pigg imorse när jag vaknade så bestämde mig för att stanna hemma. Ska försöka vakna till liv och städa undan lite och göra klart min artikel som jag faktiskt läst igenom ordentligt nu. Ska även byta ut min mobil till samsungen som vi har hemma då jag märkte att mitt högtalarutgång är glapp eller något..
 
Hoppas ni har en bra dag ♥
 
Hotellet i Kemer, kl 08 på morgonen
 

Lucky one

Slängde på mig mjukiskläderna, tvättade bort sminket och gjorde varm choklad med ost-mackor så fort jag kom innanför dörren. Snart åker vinterjackan på för denna kyla är inte att leka med när man kör moppe..
 
Hade skolfoto imorse första lektionen. Vet inte om jag ska lägga någon kommentar kring det, haha. Har det någon gång känts bra? Aja, vad gör det om hundra år. Nu ska jag ladda upp krafterna till träningen ikväll och skriva klart referatet. Det kanske låter enkelt men det är två artiklar som ska in i ett referat...
 
Under ser ni en intern bild från Turkiet som får mig att dra på mungiporna en molnig dag som denna. Har ni en seg dag som ja, kolla på lite sommarbilder innan ni sätter er med plugget! ↓
 

”Let your past make you better, not bitter”


black and white

Hemma efter en lång dag i Eskilstuna med Frida. Fick med mig några plagg hem och en tjockare mage, med andra ord har dagen varit bra! Kvällens handbollsträning och spelarmötet gick bra och hoppas att utvecklingen för det nya damlaget som är byggt på tre olika klubbar fortsätter framåt!
Plugget stod därimot i dvala idag och hoppas verkligen att jag tar mig orken och sätter mig efter skolan imorgon. Då kan jag gå ner på handbollsträningen med en ännu bättre känsla och lättnad. Tror att jag ska sätta mig och planera mina veckor bättre nu när jag faktiskt har en kalender. Lägga upp ett upplägg som passar mig. Då kan jag sätta två dagar i veckan som jag sätter mig med mina läxor och sedan inte behöver tänka mera på dom! Skulle vara riktigt skönt. Tyvärr känner jag nog mig själv rätt och jag är ingen planerare när det gäller saker jag inte bill göra, utan måste göra.


Ni får ha en fortsatt trevlig kväll, puss

”If you don’t live for something, you die for nothing”

I inlägget under beskriver jag tre av alla mina drömmar, som ni märker utspelar sig de flesta utanför svensk mark

 Ξ  Bila runt i USA

Att bila runt i USA är en av alla saker jag ska göra innan jag dör. Efter den roadtripen ska jag bl.a ha checkat av: Att ha gått på amerikansk fotboll, basket, gått på sådant tivoli som finns längst ute på en pir i kalifornien, sett grand canyon, walk of fame och många många flera saker.

 

Ξ  Lära mig dyka & surfa

Har alltid drömt om att dyka vid stora barriärrevet och surfa i Australien i Surfers Paradise eller på ön Hawaii.

Ser så härligt ut att gå med brädan under armen långst den finkorniga sandstranden. Hänga med sköna vänner och bara slappna av, njuta av livet och skratta.

 
 
 
Ξ Hoppa bungy jump, fallskärmshoppning &/eller flyga luftballong

Detta vill jag bara ha gjort för att kunna berätta om det och övervinna en del av min rädsla för höjder.
 
 
 

 ”Never let your memories be greater than your dreams” -Dong Ivester

xx //Amanda


Måndag blir till söndag

Studiedag imorgon så denna söndag förflyttas ett dygn framåt. Betyder även att all läxgöra och att lägga sig tidigare förflyttas en dag framåt denna vecka. Känner mig värd en ledig dag imorgon då jag jobbat hela helgen.
 
Imorgon belönar jag och Frida oss med en runda till Eskilstuna för lite shopping om hon inte blir inkallad som vikarie på dagis. Planen var att åka tidigt så vi båda hinner träna på kvällen och jag hinner ta iordning på mina läxor som jag inte ligger i fas med. Stressfinnarna i pannan börjar redan hitta fram och jag får en känsla att det är alldeles för tidigt för det...
 
 

Fotolektion

Skulle leka lite med olika ljus på fotolektionen idag och ta porträttbilder. Över ser ni Nellys medljusbilder på mig.
 
Sitter just nu på min engelska lektion. Försöker begripa mig på hur jag ska kunna hålla ett tal om "sveriges utveckling från absolut monarki till modern demokrati" på engelska i SJU minuter. Därefter hålla ett tal om en demokrati käpe på ca 4 minuter. Medan de svenska NP provet i 1:an låg på 3 minuter... Menmen, blir ju inte bättre av att jag gräver ner mig i det, bara att börja jobba...
 
Ikväll ska jag i alla fall träffa mina tjejkompisar och får hoppas att dom drar upp mina smilband. De brukar dom vara bra på!
 

Ett utkast från april

Tumblr Great Shots. / cool shot...........
 
För lite mer än ett halvår sedan ville jag inte inse att jag kanske behövde prata med någon. När det gäller svagheter hos mig själv har jag alltid haft svårt att visa de utåt. Att vara ledsen och nedstämd under en viss tid är ingen svaghet. Men, jag har alltid klarat mig själv. Jag har aldrig behövt någon hjälp. Varför skulle jag behöva det nu?
 
Nu ett halvår senare är jag arg och besviken på mig själv att jag inte gick till någon och pratade tidigare. Jag blev uppmanad men påstod att jag inte hade något problem. Fast jag visste att jag hade det, jag var inte mig själv, och det är ett problem.
 
Nu, ett dryga halvår senare sitter jag här. Fortfarande har jag inte gjort något åt saken. Att åter igen få upp tankarna på att allt kommer att bli bra igenså småning om börjar göra mig irriterad. Allt kommer inte att bli bra, inte om jag fortsätter att låta det vara.
 
Jag vet inte vad det är som gör mig på detta humör. Allt gammalt har väl kommit upp till ytan och kommit ifatt mig. Men vad är det för gammalt? Och när kan jag skaka av mig det?

nåt gammalt, nåt nytt

 
 
2013 års sommarlov har precis passerat och redan kommer nya planer/fantasier för nästa sommar. Det ända spikade nästa sommar är ett jobb för lite cash. Sedan kommer vi till planerna/drömmarna som nästa år utspelar sig i Alicante och Ibiza. Med ett iprincip gratis boende i närheten av Alicante kan vi ta färjan på 2 timmar över till Ibiza. Jag och mina kära vänner.
Vem drömmer inte om Ibiza:s tokiga partyn med de härligaste vännerna?
 

En annan värld

 
Skrattade mig till tårar på jobbet i söndags. Min blonda skalle gjorde min dag lite roligare.
Det sägs att man blir klokare med åren, men jag känner att jag blir mer och mera värd min hårfärg..
 
 


September

 
Det märks att september är kommen och hösten håller på att komma. Mörkret som tidigare kommit in vid midnatt är här redan klockan åtta nu. Kyliga vindar och kalla mornar.
 
Nu ligger jag på min säng med tv:n på i bakgrunden, katten vid fotändan, chips och min dator. När de kallare kvällarna kommer ligger jag med en latte eller en varm choklad. Just nu känner jag mig redo för hösten. Den är ganska mysig trots allt, men är inte allt för säker på att jag kommer hålla fast vid den åsikten om en månad. Då kommer jag säkerligen även att vara totalt omringad av plugg..
 
Ska lägga mig med matteboken en stund nu, godnatt ♥

On the road again

Sitter just nu i bilen på väg hem från Göteborg. Pappa och jag fick för oss att ta en liten spontan roadtrip till min storasyster. Hjälpa henne rensa lite inför flytten till Spanien. Kanske få med mig lite av hennes kläder hem och lite nya. Det vi inte räknade med var att få hem hennes katt, haha. Så, nu sitter jag här bak i bilen tillsammans med Tyson.
 
Ikväll kommer Evelina och håller mig sällskap med lite tacos och gosaker framför en film och körslaget. För er som inte visste är lilla Mariefred med i körslaget och hela staden är klädd i lila idag! Så ska kolla om det är någon man känner igen på tv:n klockan åtta.
 
Min otroligt snygga vän Olivia ↑

nelly - black&white

 

Nelly under fotolektionen idag när vi gick runt lite på Campus. Testade lite nya vinklar.
 

"i have a dream"

Lover er bilder hela tiden men känner aldrig att jag får upp några. T.ex inte fått upp flera bilder från resan i februari till Dominikanska Republiken, från Turkiet eller från när min vän Olivia var här från Nyköping. Får knappt upp ett inlägg heller då jag inte har några nya bilder inlagda på datorn. Med andra ord är jag väldigt dålig på att blogga för tillfället.
 
Nu när vardagslivet med träningar och skola kommit igång börjar jag få rutin i mina dagar, veckor, månader igen. Känns skönt på ett sätt att t.ex börja äta ordentlig mat och inte bara från resturangen dagligen och dessutom inte äta glass och fika dagarna i ändan. Även om det var gott så skulle det nog inte hålla i längden. Jag levde ett gott och fattigt liv under jobbmånaden och blev rikare. Nu är jag tillbaka till de fattigare "studentlivet/studerande livet" igen, och just nu mår jag bra!

SPÄNNING I VARDAGSLIVET. Denna torsdag blev lite mera spännande än tidigare torsdagar, haha.
Fick nämligen reda på att min kompis moppe blivit stulen från stan inatt och att hon polisanmält den på morgonen. På vägen hem i bilen från skolan berättar jag för mamma om det. Då jag tänkt lämna min moppe på samma ställe över natten då jag inte orkade hämta den men beslutade mig för att göra det ändå (vilket verkar ha varit en bra idé). Pratar lite om det och ser en skåpbil, skojade om att de kanske hade den där bak, kör om och ser en moppe vid vägkanten och jag skriker "det är ju Amanda´s moppe". Kliver ut, skickar några bilder till Amanda. Reg-skylten borttagen, framlyset och lite mer men annars står den fint uppställd vid vägkanten. Så nu har den halva moppen hittat tillbaka till sin ägare. Ringde även 114-14 för första gången i mitt liv. Dock besviken på den kassa servicen och långa väntetiden pga för lite personal...
 
 En bild från fotolektionen idag när jag, Enna & Nelly hängde utomhus med kamerorna.

-

 
 
Never tell me that i'm everything, if I some day would be nothing