Dominikanska Republiken 2013

 
 
Fixar med lite bilder till vardagsrummet och mitt eget rum så kollar bland annat igenom bilder från den årliga carnevalen i Playa Dorada. Full av färger och roliga utklädnader som väcker minnen och glada miner. En riktigt härlig upplevelse att komma utifrån och se. Nästan inga turister vågade sig in i staden trots fullt med säkerhetsvakter som stod redo med batonger runt varje hörn.
 
Längtar ihjäl mig till en bokning utomlands, finns inget bättre att vänta in.

18 år om 84 dagar

 
Sitter och bläddrar igenom lite blandade resor på fritidsresors hemsida. Det var inte allt för länge sedan jag var i Kemer, men mycket vill ha mer. Min syster fick en London resa tillsammans med mamma och några kompisar när hon fyllde 18 år och här ligger jag och planerar att min ska gå till Dubai en vecka. Vem vet, ska försöka att vara en snäll dotter till dess.
 
Ska göra rummet lite mysigt och sätta mig med lite läxor nu. Bäst att hålla sig inne när regnet öser ner på utsidan fönstret.. Måste även spara lite krafter till hopplektionen ikväll. ha en bra dag ♥

När ingenting förändras

 
 Turkiet, Augusti 2013

summer lovin´

Dominikanska Republiken, Februari 2013

all this little lights

 Är en underbar dotter och köpte hem lite servetter och dukningsstenar till hemmet.
 
Tillbringat två timmar på Två goda ting med Evelina för att sedan spendera någon timme tillsammans i Strängnäs. Skulle haft handbollsträning ikväll i Åker men undviker det efter gårdagens incident och ska hjälpa mamma med maten. Ska även hitta en dag som jag ska sätta mig med plugg inför prov och tal så jag för en gång skull slipper sitta på söndag kväll. Ska även försöka få helgen ledig för tjejmiddag hos mig. Lite skitprat och höstmys behövs ♥

Ralph Lauren - big pony 2

 
Ralph Lauren - Big Pony Woman Pink - 50ml - 509 kr Kicks
 
Parfymen över blev ett spontanköp i Eskilstuna med Nelly idag. Suktat efter den länge nog nu.
Dum som jag är köpte jag den inte när kicks hade 20% på alla parfymer här om veckan utan för fullpris.

wanties

 

Förlåt för att jag aldrig sagt förlåt

 
Bild från morgonpromenaden idag. Granbarr i motljus.
 
Min hjärna är för tillfället tom på idéer att blogga om. Mitt vanligtvis dystra humör är bortblåst. Självklart är det positivt men vanligtvis är det då fingrarna springer över tangenterna. Ganska sorgligt faktiskt. Ganska konstigt egentigen. Jag delar hellre med mig av mina tankar till okända läsare än att prata om dom. Det känns på något sätt enklare, mindre jobbigt. Jag har ganska svårt att prata om det som gör mig ledsen, då kommer tårarna fram och ja, jag hatar att gråta för publik..
 

Dobber & Stockh lm

 
 
Båda plaggen kommer från MQ.
 
Min mammas lilla höst present till mig för att hon tycker om mig så mycket ♥

I will survive

 Bild från första seriematchen mot Guif.
 
Försöker hålla i de sista dagarna innan höstlovet men det är svårt. Har en temavecka om hållbar utveckling och konsumtion i skolan.
Jag flyttar runt i olika grupper och lär mig ingenting nytt. Mötet med ABC om stundentmössorna idag var det ljusa i dagen tillsammans med min behövliga choklad-latte med Enna.
 
Funderar på att göra nytta imorgon i form av plugg hemma tillsammans med katten, men vem vet hur intensivt det faktiskt blir?
Tal och prov på fredag, behöver lägga i en växel.
 
Det positiva är att jag på fredag lämnar allt bakom mig i en veckas tid. Helgen är redan fullt planerad, vart lovet tar mig får vi se.
Göteborg kanske?
 
Fredag: Stockholm, kolla buttrix inför halloween med Evelina. Självklart behöver vi ta igen någon vecka på ett fik tillsammans!
Lördag: Säsongen första "hemma" match. Spelas i Åker klockan två mot Lindesberg. Sedan laddar jag om inför kvällens bravader
i form av halloweenfesten på vikingarvallen.
Söndag: Vaknar upp med mina nära hemma hos Nelly och gottar oss igenom en tuff men härlig söndag med skitsnack om gårdagen.

AVICII #TRUETOUR 2014

 
Biljetterna är bokade till AVICII #TRUETOUR 28 Februari i Stockholm 2014.
Nelly och jag inviger vårt konsert år som 18år på dansgolvet i Tele2 arena. Blir allt enligt planen tar vi in på hotell
och fortsätter fest och danskvällen i Stockholms uteliv.
 
puss
 

sunlight

 
Äntligen hemma! Varit en dag med alldeles för mycket tid till buss. Den vanliga turen till Strängnäs på morgonen tar 33 minuter, imorse tog det 20 minuter att komma till trekanten.. Det som vanligtvis tar fem minuter. Samma sak hem med bussen från läggesta.. Något vägarbete som jag hoppas är över tills imorgon!
 
Just nu ligger i min säng och har ettan på i bakgrunden medan jag ska plugga till mitt omprov i spanska imorgon. Dom visar en film om Anton Hysén "Rise Above". Att han var den första svenska manliga fotbollsspelare som kom ut som homosexuell. Han vann tydligen titeln "årets homo" i gaygalan efter det också. Vilket pris egentligen. Finns titlar till det mesta nu för tiden.. Det är kul att han vågar komma ut och att det är accepterat här i Sverige men en titel.. En gaygala... Varför finns det inte en hetrogala? Jag förstår mig inte på detta.. Hörde att det fanns en gala där du bl.a kunde "vinna" titeln som "årets sämsta programledare" och massor av nedvärderande titlar, varför? Bara något jag kom och tänka på för tillfället, snart kommer VM-lottningen i fotboll!
 
Ha en bra dag,

Grattis på födelsedagen

... till min storasyster, min andra halva och bästa vän.
Hoppas du har en underbar vecka med värme, sol och bad på Teneriffa.
All kärlek ♥ lillasyster

Tyson

 
Katten (Tyson) och jag har de senaste veckorna blivit bästa vänner. En helomvändning från första veckorna han var hos oss. Kan säga att jag har honom runt mitt lillfinger, om det kanske inte är tvärt om, haha... Han har blivit så lugn nu när han får vara ute och röra på sig. Skulle alex komma och hämta tillbaka honom nu skulle jag faktisk sakna honom, det tror jag mamma och pappa också skulle göra. Men det skulle dom vara för stolta för att erkänna för syrran...
 
Jag och tjejerna håller på att planera in AVICII i februari när han kommer till tele2 arena. Vad härligt om vi får till det, vi alla skulle behöva det! Det tråkiga är 18års gränsen på dansgolvet, bara jag och Nelly som hunnit fylla och känns lite taskigt och lämna dom andra bland 13 åringarna, haha
 
Nu måste jag läsa några sidor ur romanen, ska vara på sida 200 imorgon, jag är på 50....
puss

Gripsholms castle - by night

En bild till en fotouppgift i skolan.

Legat hemma två dagar nu med spänningar i nacken som lett till en obekväm huvudvärk. Pappa försökte massera igår men utan några större resultat. Inte pluggat något dessa dagar vilket har varit riktigt skönt, har bara legat i sängen med katten och kollat på finalen av Master chef Austrailia, The real housewives of Beverly Hills och Top model. Inga program jag brukar kolla på men vad blir inte bra när man inte har något bättre för sig?
 
Har seminarium om jätteräkor imorgon och ett engelska tal denna vecka, hurry up!
kramar

the show must go on

 
 - Ortopeden har äntligen gett mig en tid.
 - Pappa ska skynda på kirurgen.
 - Första temat i skolan är slut.
 - Höstlovet är på väg med stormsteg.
 - En trip till Göteborg planeras.
 
   sist men inte minst:
 - Det är EXAKT 100 dagar kvar tills jag blir 18 år!

Victoria´s secret

 
Självklart tillkom det obligatoriska när jag var på nya terminal 5 på Arlanda - shoppa på nya Victoria´s Secret affären. Eller ska jag säga "ståndet". Affären var inte många kvadratmeter men den innehöll de jag sökte i första hand, bodysplash. Vill man ha sig något mer får man ta sig till något annat land och en riktig affär!
 
Detta inlägg har någon månad på nacken, rättare sagt två månader. Trots det så är flaskorna långt ifrån halvfulla och inte tala om slut!
 
kram på er

Garden resort by night - Turkiet, Kemer

1: huvudpoolen som lyser om kvällarna och sen ser man bufféns uteservering som är upplyst. På övre våningen ser man den Italienska a la carté restaurangen. // 2: Turk som skivar kebab // 3: entrén till hotellet // 4: Utsikten över bergen från den Italienska restaurangen.

Hade all inclusive under hela veckan, brukar kunna bli tröttande men denna buffé var riktigt god. Varje dag fanns nya maträtter och dessutom många. Det fanns alltid någon/några stationer där man såg de laga maten framför ögonen. Som färsk fisk, omeletter på morgonen, pannkakor, kebab av olika slag, pommes osv. Jag som vanligtvis är kräsen hittade en hel del att äta i form av olika grytor och såklart desserter!
 
På kvällarna var jag och kusinen Julia oftast ute på stan och kollade på shoppinggatorna. Umgicks med lite turkar och kollade kvällsunderhållningen på hotellet. Vi hittade även några norrmän och svenskar som vi alla umgicks med på kvällen. Jag agerade servitris i form av att hämta drinkar osv.
 
Kvällarna var riktigt varma, men man ska väl inte klaga?
Kommer mera bilder från resan senare, ska kolla film med mamma nu. puss

Allting har ett slut

http://farm3.staticflickr.com/2717/4419536000_6421685247_o.jpg
 
Utkast från 30/1 2013 
 
"Det känns som om jag står på kanten och vinglar. Ett felsteg och jag ramlar ner igen.
Jag vill inte ramla ner igen, men det känns lite som om jag redan faller.
Jag går här och grubblar, fram och tillbaka och hit och dit, utan att egentligen komma fram till något alls.
Utan att ens veta vad det är jag grubblar över.
Sitter och slösar bort tid, men kan verkligen inte komma på något annat som lockar.
 
Det är övergående, allt det här.
Dimman kommer att lätta och färgerna kommer tillbaka.
Skrattet kommer fram igen.
Men det känns avlägset just nu."
 

Seriepremiär

Bild från en lerig vinst mot Göksten i Eken cup som flicklag ♥
 
Seriepremiären idag vart en riktig rysare och härlig start på säsongen! Och för oss lite yngre, en härlig start som damspelare. Slutade oavgjort med 23-23. Målsiffrorna gick upp och ner hela matchen och nerverna lät Guif få in en straff i slutminutrarna. Fick en riktigt härlig känsla under och efter matchen. Hela laget var positivt och kämpade in i det sista.
 
Jag själv är nöjd med min insatts. Har vacklat lite på senare träningar och varit ganska missnöjd över min utvecklingskurva. Idag gjorde jag 5 mål, varav 3 straffar. Fick med mig någon utvisning, gult kort och straffkast på min sida. Och hela tiden höll jag humöret i styr, utan något problem, haha!
 
Eftermiddagen avslutade jag och Fia på pizzerian med kebabrulle för att sedan rulla vidare till Åkers sporthall för J18 Hockey som slutade i storvinst för hemmalaget!
 
Nu känner jag mig lite hängig men ska försöka att skriva ett engelskatal om dr Martin Luther King jr....
puss

Lördag


Godkväll mina kära! Ligger just nu i linneas säng och klockan är ställd på 08.45. Imorgon drar seriestarten igång i Eskilstuna sporthall mot Guif:s b-damlag. Ska bli riktigt intressant att se hur det går men pirret som borde och brukade finnas i magen är ännu spårlöst. Kanske vaknar det till imorgon bitti.

Varit inne på Strängnäs marknaden en sväng idag och strosat runt lite med Linnea. Fikade lite och försökte att vinna i gosedjursstånd men misslyckades som vanligt.. Träffade lite igenkända ansikten och trängdes i folkmassan, ingen superhitt men det funkade en solig höstdag. Hoppas ni har en grym festkväll eller hittar på något annat, nu ska jag slå igen mina ögonlock, puss

Miclas Coco Chanel

 
 
Saknar min bästa vän. Ponnyn som jag fortsatte att älska trots våra många motgångarna. Framgångarna var så stora att motgångarna i slutändan inte spelade någon roll. Nu har någon tagit min plats på din rygg och jag kan inte sluta vara sur på mig själv för att jag släppte dig. Du gav mig en chans att glömma verkligheten.
 

Det gör ont att veta, men lika ont att undra

 
Kärlek till denna kille som Amanda tipsade mig om. För de lite fundersamma tillfällerna nu på hösten.

autumn

För tillfället känns livet helt okej. Hösten som började med minusgrader har blivit riktigt varm och härlig. Så länge regnet håller sig på avstånd och värmen håller i sig kommer det att vara bra. Skiftar det kan det bli hur som helst.
 
Nelly och jag som siktade på en lokalfest i januari när vi fyller 18 håller på att ändra oss. 11 000 känns i fickan och en resa eller en kryssning känns närmare hjärtat för tillfället. Ett varmt land skulle inte skada men en riktig fest är ett måste!

xo

det dom aldrig nämner - HH

 
Började dagen hos tandläkaren. Som tidigare är jag alltid lika nervös över att första hålet ska ha dykt upp. Så vart det inte den här gången heller utan fick beröm för mina fina tänder. Kom fram till skolan lagom till lunch och avslutade dagen två lektioner för tidigt så idag var en bra dag!
 
Kan även checka av gruppredovisningen i HÅLPOL0 nu. Bara seminariet för högre betyg kvar. Sedan såklart en hel drös med saker i resterande ämnen. Hoppas ni fått små men glädjande besked idag som gjort er dag lite bättre! kram
 

Citron för glödande naturlig hy

 
Har just bytt ut mina plastörhängen till ett par riktiga. Det har gått sju veckor från när jag tog de två extra hålen i öronen så kunde bytt redan förra veckan. Avvaktade dock lite pga handbollen. Nu blir jag nästan lite tvungen att gå med alla örhängen i så att de nya inte växer igen. Blir lätt lite lat med att använda mina hål, men det blir väl lite så efter alla åren...
 
Sitter med pressad citron i ansiktet. Som jag tidigare skrivit har det kommit fram en drös med små stressfinnar i pannan på mig. Började tröttna på dom så tänkte testa på att ha citron i ansiktet igen. Testat det förut men det svider något fruktansvärt i början när det torkar. Satt igår en stund och om det inte bara är inbillning så är det på bättringsvägen så ska fortsätta i några dagar!
 
Vill du testa?
 
- Ta en färsk citron och pressa den i en liten skål (Ju mognare citronen är desto mer C-vitamin innehåller den).
- Ta en bomullspadd och doppa, sedan applicerar du citronsaften i ansiktet.
- Låt verka ett tag (jag brukar ha det på tills jag går och lägger mig, varierar)
- Tvätta sedan bort och torka ansiktet.
- Återfukta till sist med en ansiktskräm.
 
Har du finnar eller torr hud kan citronen sticka/svida till i ansiktet men det är vanligt.
Citron torkar inte ut huden som man kanske trot, tvärtom så ger den en len känsla.
 
" Så fort citronsaften kommer i kontakt med ditt ansikte, tar den bort de torra och döda celler som ger ett tråkigt utseende. Med citron metoden kommer du att känna en ren och glödande känsla på huden. Dessutom ger citron också som en naturlig sammandragning som dödar bakterier på huden, vilket passar bra om man lider av acne. Den bidrar även till att avlägsna oljor, samt hjälper till att strama huden. " - Bazari
 
För att uppnå resultat bör du upprepa denna naturliga steg ungefär 2-3 gånger i veckan. Du bör märka skillnaden inom den första veckan av användning.
 
Puss på er

-

″Sometimes you have to forget what you want to remember what you deserve″

New york fashionweek - street style spring 2014

 
 
( Bilderna är från → Vogue )
 
- Längtar redan till våren och ännu är det långt kvar.

inspiration

Ralph Lauren perfymen och ett par bruna, höga Johnny Bulls ska klickas hem inom snar framtid.
Har länge varit sugen på Daniel Wellington klockan också, fast en annan färg än den på bilden.
 

"utkast till ett brev"

 
Det är otroligt hur man kan uppfattas annorlunda i olika omgivningar och hur samma människa kan uppfattas på så olika sätt.
Just nu tänker jag inte på någon runt omkring mig utan bara mig själv. Jag kom och tänka på det när jag kom till handbollsträningen förra veckan. Jag la märket till hur min mun gick konstant och mitt leende var på topp. Ungefär så ser det ut på varje träning till en början. Sen kommer jag till skolmiljön. Hela jag blir ganska negativ och anti. Mitt ansikte utstrålar inte den där glädjen som smittar av sig. Min mun går inte konstant. Ja, ni fattar. Visst skolan är ett ganska dåligt exempel men ni fattar grejen.
 
Hela den processen leder ju till att jag i den ena miljön kan uppfattas som en tråkig, konstig, bråkig osv person.
t.ex träffade jag min gamla ridlärare på ICA för några veckor sedan med sin väninna. Hon hälsade glatt och sa till sin kompis; "här har du världens envisaste människa". Min nuvarande ridlärare tycker i princip att jag är en perfektionist och inte nöjer mig när det går bra, det ska vara riktigt bra. Sen har vi exakt samma människa i skolan och inte många lärare skulle nog hålla med dom. Utan kanske istället kunna se mig som ofokuserad.
 
Ja, ni fattar. Samma människa i olika miljöer. Hur mycket en inställning till något kan förändras beroende på vad du gör och vart du är. Det är lite konstigt faktiskt. Jag är ju bara jag, Amanda.
 
Puss

Hope for a brighter future

 
Städningen igår fick sitt resultat. Tände lite ljus, därbland mina nya doftljus med text. Lite inspirerande så här på höstkanten. Låg sedan och kollade på en film med katten sovandes bredvid.
 
Helgen har gett mig en smak av det goda i livet. I fredags var jag i Eskilstuna med Enna. Fick med mig lite småsaker och fikade. och idag har jag varit i Södertälje och handlat lite med mamma. Övningskörde hem, övning ger resultat måste jag säga. Måste dock bättra på min miljö körning. Efter det tog jag en fika i två timmar med Elin. Minns inte hur länge sedan det var vi sågs sist... Riktigt mysigt faktiskt.
 
Nu ska jag sätta mig med spanska ar-verb... Prov imorgon och som vanligt ute i sista sekunden!
 

Storstädning

 
Ska göra en riktig storstädning i mitt rum för en gångs skull. Mamma har köpt mig ett nytt vitt påslakan och örngott. Sådant som påminner mig om alla våra helsingforskryssningar med Silja Line. Påslakarna var så mjuka och sköna så jag var nära på att sno med mig dom flera gånger men vågade aldrig. Inte nog med det hade pappa köpt hem ett väggfäste till min skapligt nya TV. Ska äntligen försöka få lite koll på alla kablar till surroundljudet som ligger överallt i rummet och samlar damm! Ska bli så skönt! Hoppas bara att jag orkar slutföra mitt projekt, är alldeles för bra på att tröttna på saker...
 
Hoppas ni får en härlig höstdag!
Kram

- Hela huset

 
 
                   "Jag reser mig ur våran säng, lämnar dig sovande min vän
                    Jag smyger över golvet, ser solen stiga upp
                    I samma stund så vet jag att allting har ett slut"
 

2 Oktober

Efter lite flört fick vi rabatt på parasailing. En upplevelse om man aldrig tidigare gjort det!
 
Vad kul det är när det ramlar in lite kommentarer, är inte van vid det! Vet inte riktigt hur ni hittar hit till min blogg men jag hoppas ni inte blir allt för besvikna på mitt ensidiga innehåll! haha

Haft en perfekt onsdag. Tog mig friheten att gå vid tolv från skolan pga 3 timmars eget arbete efter lunch för min del. Istället mötte Evelina upp mig för en fika på två goda ting. Latten kunde inte suttit bättre än på uteserveringen i höstsolen. Kollade lite navelpiercingar på guldaffären och sedan gick vi en promenad och pratade framtid.
 
Jag vill så gärna planera in något att kunna se fram emot. En stor konsert, en resa eller något som tyder på ledighet. Höstlovet kommer med små steg men inget speciellt är inplanerat. Nästa stora grej känns just nu som julafton, och det är väl lite väl långt borta?
 
♥ Kramar

Turkiet, Kemer 2013

 
Jag och min kusin Julia på båten innan vi åker parasailing. Var lite molnigt den eftermiddagen men det behövdes då det var allt för varma 43 grader i skuggan hela veckan!
 

Shoot out the lights

 
Det som borde vara söndasinläggen kommer redan på en tisdag. Veckan har knappt börjat. Känns som om jag inte har några läxor samtidigt som jag drunknar i dom. Amanda för ett år sedan håller på att gå i ide tidigt iår och i mitt ide är allt mörkt. Just nu finns det ingen ljusglimt. Det enda som kan hjälpa nu är att slå igen ögonen och sova bort de dåliga tiderna och komma fram när de bättre är tillbaka.
 
Inte heller är det någon bra idé. Undertiden lastas nya uppgifter på hyllan dag för dag och väntar jag för länge kommer hyllan att gå itu och rasa. Och vi alla vet att det inte är lätt att bygga upp den igen..
 
All cred till er som orkar hålla humöret uppe! Finns det några tips på hur man lyckas?

1 Oktober

Kall dag med minusgrader, men glädjande nog är även solen framme på ett hörn. Trots det är vinterjackan och halsduk på. Kan nog ge upp skinnjackan för i år, men känner mig inte riktigt redo ännu..
 
Jobbsäsongen är över för iår och pengarna som jag samlat ihop håller jag till en början hårt i, men vi får se hur länge det varar. Sista arbetsdagen var i söndags då Erika och jag städade hela resturangen tillsammans med kocken Tuula. Åt även en fin avskedslunch tillsammans. Hoppas lite grann att jag är kvar nästa sommar, men det kommer väl aldrig att bli likadant som dessa två somrar.
 
ska äta min kladdkaka med gädde och hallon och dricka min varma choklad nu, ha en bra dag!

-

People with the greatest advice
usually have
the most problems