- nutid, dåtid, framtid

rubriken för inlägget är temat för nationella proven i svenska iår. del a och c görs redan nästa vecka, känns lite tidigt ännu men det får väl gå.

suttit på läxhjälp med johanna i 1,5 timme med hopp om att skriva på min so läxa men det gick som det gick. det tog en timme att få igång skol datorn, fin teknik. så en mening blev ungefär gjord. känns bra.

kan dela med mig av fina nyheter som att nya matchstället är beställt och efter att vår käre tränare fixat sponsor på flera tusen är provstorlekar för träningsoverall även beställd ! ♥ 
pluggkompis till vänster (bild från idag) och min vän som beslöt sig för att vara hemma idag till höger.

- förlåt för att jag aldrig sagt förlåt

jag vet att jag sugit på att uppdatera.. men kan informera om att jag får tillbaka mitt internet påå mobilen den 1 februari tror jag det var !

skickade in mitt gymnasieval idag, känndes väl sådär. fortfarande inte övertygad på mitt val men ska se till att ta mig på öppet hus nu innan omvalsperioden för att rangordna valen som jag vill ha dom. även tagit mig till stallet en solig vinterdag som denna o haft lite markarbete med chanel. och till sist gjort matte läxan med min far, vad vittsen med den var vet jag inte.. även märkt att jag imorgon måste skriva historia och svenska, och börja kolla teknikarbetet också. sen var det ju spanska där på sidan också och engelska.

Vinst med 7-17 mot katrineholm i lördags !
dock en väldigt dålig och lam match, dock hade vi en bra 10 minutare då vi gjorde 8a mål.

men dags att snäppa upp oss ett snäpp två matcher efter varandra med dåligt spel, dock vunnit dom ändå men
det kommer inte hålla i längden.


- allt jag tänker på är dig och det vi gjorde

fredag igen och nu sitter jag med fia som spelar på min mobil, vid halv åtta ska vi ner och kolla på innebandymatch för att imorgon själva tagga till handbollsmatch mot katrineholm i katrineholm.

ska väl meddela att jag är en av dom som ''vann'' middag med rotery-saken när man skrev om sin framtid.

nu ska jag och fia äta digestivekex med smör, puss


 


- dålig uppdatering

jag har under de dagar ni missat av mitt liv:

* överlevt fysik föredraget (dock en katastrof)
* fyllt 16 år !!!!!
* vunnit en match med 24-10
* pluggat
* fått ännu mera läxor
* kollat resor
* kollat göteborg resa

- smärtan är en telefon som ringer även om vi lyfter luren och svararförlåt för uppdateringen, men just nu pluggar jag i sista minuten för ett biologi prov imorgon första lektionen. har även engelska som får vänta. sen till torsdag är det fullt också så återkommer när skolan lugnat ner sig för veckan.

dessutom har jag inget internet i mobilen så kan inte uppdatera den vägen.. om ni vill hänga med lite mer i mitt liv kan ni följa amandanystroominstagram, då jag uppdaterar lite ibland under skoldagen !


- skridskor debut 2012

Dagen har varit blandade känslor, segt att enda musiklektionen skulle tillbringas i jouren bara. ikväll blir det fotografering för e-kuriren (tidning) med handbollslaget, enskilt och lag. perfekt dag då jag känner mig extra fin..

nu ska jag lära mig spanska och förbereda fysik föredrag.

puss


redo för skridskor på idrotten


snyggt matchande brallor, hade inte gjort något om strumporna var randiga .


- ångest osv


vackert väder !! ♥ ♥

 
försökte le o se glad ut när jag gick hem i det fina vädret       tröst åt ben&jerry pga plugg, dock tog den slut för fort.


försöker hitta stöd hos en vän, hitta lite hjälp och stöd sådär som: ''det här är jätte kul, enkelt och sådär''.
men det gick inte vägen..


Rolf Göran Bengtsson vinnare av jerringpriset !!

Sjukt glad att ridsporten fick visa sig bland alla skidåkare, fotbollsstjärnor osv. Puss på roffe som har haft ett fantastisk år!! ❤


- Idrottsgalan

ikväll är det idrottsgalan, glöm inte det!
så blir ben & jerry och tv:n direkt när jag kommer från träningen, dock bllir jag lite sen..
och håller faktiskt alla tummar på att roffe ska ha jerringpriset, och ja chocken när zlatan inte ens var nominerad !

- måndag gör jag ingenting

hemma efter en ovanligt lång måndag, men det är så denna termins måndagar kommer att vara. äckligt var ordet.

kollade nyss in kylskåpet, det var ovanligt tomt så nöjde mig med att ta en bit av marabou digestive, blir väl ändå mat innan jag drar till stallarholmen på träning.

Jag har nyss fått ångest över att jag fyller år på den fattigaste månaden på året, ja, januari. det är en knapp vecka kvar och ingen har frågat om önskelista? vad fan är fel ?? heller har jag inte ens tänkt på att komma på vad jag önskar mig.

taggar iallafall match på söndag mot malmslätt hemma ! bara att komma till mariefredshallen om du inte har något för dig! mindre taggad på tre timmar i skolan, vanliga lektioner på en lördag. ja, öppet hus, menmen, en hel dags kompledigt hoppas jag det är värt !

nu ska jag skriva på min fysik som för tillfället står stilla, förbereda ett föredrag på det. varför ska skolan förstöra fritiden av min barndom?

puss ♥
smakade en räka på hemkunskapen för första gången, och jag säger bara att den slutade i toaletten, så vi får se när en räka är inne i min mun nästa gång...

måste bara tillägga att jag är otroligt stolt över min presentation jag skrev på spanska utan google translate !


måndag

veckans blogg kommer upp idag istället, då jag tillbringade min söndag framför flera viktiga matcher, handboll och fotboll. kollade bland annat på sverige-moldavien, och den matchen blev jag besviken på, jag trodde segern stod klar..

veckans blogg: klicka HÄR!- sista dagen på veckan

nyss kommit ut ur duschen och ska försöka få mig själv att inse att jag måste skriva på fysiken, men går inte så bra.

helgen har tillbringats på ekhovsvägen, ena natten hos matilda och den andra hos fia. igår satt vi bland annat att skratta åt blondinskämt till klockan tre hemma hos matilda så bjuder på ett:

blondinen: vad betyder ''i don't know''?
brunetten: jag vet inte
blondinen: vad fan! ingen vet..


puss

Lördag

Glöm inte följa amandanystroom på instagram !

Bjöd på årets första vurpa igår fredag den trettonde !


-Pluggpluggochplugg

ska skriva lite fysik nu innan jag ska kasta i mig lite mat. än så länge rullar skolan på och något jag ska lova mig själv är att göra löart uppsattser och läxor så tidigt som möjligt och inte natten innan !

glöm inte veckans blogg ! klicka HÄR för anmälan!
- mjuk start var det ja

efter två dagar i skolan har jag en teknik uppsatts, en svenska uppsatts, en fysik uppsatts och en debatt som kan ge mvg. mjuuk start är vad jag kallar det !

dessutom ska ett gymnasieval vara klart 1 februari. det är inte bara en skola som ska väljar, utan andra handsval osv. enkelt!


Tisdag

Dagen har varit väldigt skön! Slutade som vanlig tisdag klockan ett, drog hem och packade tränings saker och drog ner till Matilda och Fia, vi kollade stewart little 2 och gjorde pannkakor sen var det dags för träning.

Känns som jag va en aning seg, menmen. Nu sitter jag här med olja i håret och är på väg in i duschen. Imorgon är det sovmorgon och ridning på kvällen ! Puss


Tisdag

Outfit


- i fell in love with music

ångesten för morgondagen börjar dra in, alarmet står på 06.15 och jag är inte ett dugg taggad, tyvärr.

men det är betyg som ska upp och betyg som ska hållas kvar, så bara att ställa om på att ge allt och se sommarlovet som en bonus som inte är långt borta. endast en termin av grundskolan kvar, tänk att man om några månader slutfört något man började med för nio år sedan, grundskolan. jag vet att jag kommer att sakna det, men jag vill inte tro det. men att börja på en ny skola någon annan stans ska inte bli annat än intressant och spännande.


- måndag

dagen har varit väldigt skön. fika på anna på torget med matilda, snackade i flera timmar, drog hem till henne sen innan träningen blev det dela kebab pizza, gott är ordet. handbollsträningen som drog igång idag efter lovet va väldigt bra måste jag säga. alla var uppåt och träningsvilliga, en fin början !

 
live i ziperallen

-


- att sakna är något vi alla gör

jag saknar dig. jag har saknat dig sen den dagen jag kramade dig hejdå, jag satt mig på bussen och åkte iväg, iväg till kalla sverige, inte gjorde tanken att komma hem till sverige det bättre.

redan första dagen på stranden började vi umgås. vi hittade varandra direkt. och vi hittade inte bara varandra, vi hittade även andra, gemensamma vänner. vi skrattade åt samma saker, o ja, vi skrattade hela tiden. under tiden vi umgicks skrattade jag för ett helt år.  obeskrivlig saknad.

vi snodde citroner från lunchen för att bleka våra hår, vi dansade på barbordet, sjöng karaoke, gjorde killarna avundsjuka, snackade med allt och alla, ja hade allmänt roligt.

när du skriver att du saknar mig blir jag så glad, fast ändå gör det bara att jag saknar dig ännu mera.

- det är dyrt att leva men i priset ingår en resa runt solen varje år

skrev ett inlägg på mobilen igår om min mysiga dag med fia, matilda, stewart little 2 och pannkakor men det verkar inte ha publicerats.. är ganska irriterande att jag har internet överallt men inte i mitt egna hus, så hemifrån kan jag inte använda instagram eller blogg appen, facebook går väääldigt sakta..

jaja, schemat är lite omlagt för denna terminen så har sovmorgon till 09.15 på onsdagar men slutar dock en timme senare på måndagar pga hemkunskap, sånt är livet.

puss

inga bilder på datorn


- Veckans blogg

Nu har ni chansen att bli veckans blogg !

GÖR SÅ HAR FÖR ATT LÄTTARE BLI VECKANS BLOGG:
- Lägg ut ett inlägg på din blogg att du är med och tävlar i veckans blogg här och en länk till mig.
  ta gärna denna bild jag har i detta inlägg och ha med i ditt inlägg.

Komentera i din komentar om du gjort ett inlägg i din blogg och länka det, om du inte gjort det så komenterar du bara jag är med.

kommer det vara jättesvårt att välja kan jag välja fler än en så chansen kan vara stor !- the time is right

bestämmde mig för att börja med ricinolje behandlingen idag, både när det gäller fransar och hår.
så nu sitter jag här med olja i håret, otroligt äckligt och fett käns det, men vill man vara fin får man lida pin. det var dock svårt att vi in den tjocka oljan i hårbotten, men jag hoppas jag klarade det.puss


- the time is right

bestämmde mig för att börja med ricinolje behandlingen idag, både när det gäller fransar och hår.
så nu sitter jag här med olja i håret, otroligt äckligt och fett käns det, men vill man vara fin får man lida pin. det var dock svårt att vi in den tjocka oljan i hårbotten, men jag hoppas jag klarade det.puss


- tryck på naglarna

testade trycka text från en vanlig dagstidning idag, lite annorlunda, och för skoj skull. deck är mina naglar väldigt korta och fula nu men det blev rätt snyggt ändå när alla rester runt om är bortränsade !


bild från google

låter det intressant att testa?
skriver en kort förklaring om någon är intresserad !


du behöver:
* delar från en vanlig tidning. jag valde att ta text på men du kan leta upp vad som helst i tidningen.
* alkohol, det jag har i det lilla glaset, använde mig utav gin. vodka eller annan alkohol fungerar också
* nagellack. jag använde först depends stärkande genomskinliga som grund. tog sedan ett ljust rosa med lite glitter i från isadora. ett ljust för att texten ska synas bra. efter ett genomskinligt överlack från depend.
* bomull.
* tops


du målar först en grund med det nagellack du valt. ( jag valde rosa ). det ska nu torka ordentligt innan du går vidare.
när det gjort det börjar du med att sätta ner ett av fingrarna i alkoholen och håll det där 10 sekunder. efter det tar du upp det och sätter på tidnings biten. bomullen använde jag för att trycka på tidningsbiten, tryck över hela nageln och håll stilla. detta i ca 30 sekunder. detta gör du likadant med alla naglar. det kanske kommer tryck på huden och detta tar du bara bort med en tops och llite vatten !
när du gjort det tar du och sätter på ett genomskinligt överlack och det är klart! :)

om du väljer text som jag, ha gärna en tjock text som ni ser på bilden överst i inläget. det gjorde jag ett litet misstag med, mitt syns inte riktigt lika bra. men jag tycker ändå att det blev snyggt!

fick inga bra bilder på mitt resultat, tyvärr..

- depend nagellackremover dip in

denna nagellacks borttagning har jag bestämt mig för att inhandla då min börjar ta slut. läst massa bra om den, om hur snabb och effektiv den är.

man sätter ner fingret i ett hål i en svamp och efter några sekunder är nagellacket borta, samma effekt på glittriga nagellack som annars brukar vara lite svårare att få bort. dock blir nageln och fingertoppen torr men det blir den av den dependborttagningen jag har hemma redan, bara smörja efter och allt är löst !!

så värd att testa, speciellt nu när jag kommit in i en period då jag jämnt har målade naglarna, och ja det tar ett tag att stå med bomull och ta bort det, med denna kan man sitta vid tv:n samtidigt och ta bort det, underbart!


- ricinolja gör håret längre och finare, TIPS för er som vill ha längre hår !

tänkte publicera ett inlägg om den populära ricinoljan som sägs göra håret längre och finare.
något som för mig låter väldigt intressant !

jag har alltid haft långt och tjockt hår tills jag började 'förstöra' det dvs fixa det, tupera platta osv, håret ser kanske tjock ut men halva mitt hår ligger på golvet i mitt rum.. rätt sorgligt faktist. därför har ricinoljan intresserat mig efter allt jag läst om den.

Ricinoljan köps på apotek, och man måste fråga om den då den säljs bakom disken. den är egentligen till för förstoppning och inte så eftertraktad innan trenden att ha den i håret kom.

Jag vet inte om det ens fungerar men läste det från början i en tidning där carolina gynning rekomenderade den. efter det läste jag runt hur man använde det, hur den fungerade, om den ens fungerade. allt lät så bra så jag bestämde mig för att testa, så idag inhandlade jag en burk, eller snarare mamma, hon i kassan bara skrattade och förstod sig inte på att folk tror på det. men jag ska försöka en månad och se vad som händer. jag mätte mitt hår idag, haha och ska mäta det igen om en månad. har tagit bild så om en månad kommer en före och efter bild att komma upp och då får ni se om det fungerade, kanske kommer ni bli sugna att göra likadant om ni inte redan testat, eller gör !

håret som vanligtvis växer en cm i månaden kan nu växa upp til fem cm !!!!

jag börjar på måndag för då är det dags för tvättning !


jag tänkte skriva lite kort om hur man använder den:

behandlingen som du gör ska du göra tre gånger i veckan !
behandlingen ska sitta i i 30-60 minuter, jag vet inte om maxtid är så bra i början.

iallafall, du ska ta en lagom mängd olja i händerna, sedan ska du 'massera' in den i hårbotten och dra ut det till topparna. du kan även sätta på fransarna för samma effekt där. inte så mycket i längderna. sen låter man det värka i som jag sa 30-60 minuter. efter det tar du schampoo i det oljiga håret och sedan sköljer bort det, alltså ´schampoonera håret när oljan värkt klart, tvätta sedan ur och schampoonera igen. då oljan är väldigt fet måste du schampoonera mer än en gång för att inte få ett fettit hår !

ja, som sagt, på måndag gäller det!

hittat lite före och efter bilder på sånna som använt oljan och fått resultat. dock kan resultatet variera!!!

bilder lånade !!


- lördag

Lördagen har tillbringats med mamma i Södertälje, väldigt mysigt faktiskt !

Köpte
Canada mjukis byxor, blå
Skal till mobilen
Genomskinligt matt skydd till skärmen
Hållare till mobilen man har när man springer
Ricinolja till håret
En 'kräm' till ansiktet

Toppade även håret på drop in, det var dax igen!

Typ det, mamma var gullig och betalade allt utom mobil sakerna <3


- Chanel - fredag

Ridpasset idag gick ännu bättre än igår! Galoppen var super mycket bättre idag och hon orkade mera, stort plus på dressyr passet ! Dessutom hade jag Circe med mig och därför skratt på det. Alltså en jätte mysig fredags kväll i stallet, väldigt skönt efter hockey vakan <3


-

statistiken har dom senaste dagarna gått som en skidbacke, och ja neråt..

- me and my guitar

lagom trött efter natten men försöker samla på mig all energi som går nu för att dra ut till stallet och rida ponnyn !

lite efter men följ mig på instagram, amandanystroom  ♥

Hockey final !

Nyss kollat klart på en otroligt spännande final mellan Sverige och Ryssland, vinst efter förlängning var vi värda ! Nu ska jag dejta kudden för att ta mig till stallet i skaplig tid, puss


- miclas coco chanel, torsdag

blev ett pass som började barbacka dressyr och slutade dressyr med sadel, och det va min plan från början.
testade rida henne på grammantygel som jag hittade i skåpet och ponnyn var helt underbar! det va länge sedan jag fick en så fin känsla efter ett dressyr pass, brukar tappa tålamodet men nu ville jag bara fortsätta.
får se om jag kör ett dressyr pass imorgon också eller om jag tar och rider ut om vädret är fint!

ja på bilderna ser matchningen sådär ut, haha. flece täcket passade inte in precis. men när jag red och det låg på sidan om var hon väldigt fin i vinrött och brunt :) ♥- Don't break my heart before I give it to you

då klockan passerat tolv slaget kan jag börja med att säga GRATTIS EMELIE på födelsedagen, hoppas du får en underbar dag för det är du värd !

designen jag skrapat ihop får duga, jag kände bara ett stort snabbt behov av att sommardesignen skulle bort.
så jag hoppas att det duger. ( uppdatera om ni inte ser den )

ridlektionen gick bra, fick oss ett gott skratt också, och ett skratt sitter aldrig fel.


- headern är tillfällig då....

ny design och header är på gång !


- det är jag som är amanda nyström

    

 


- do not stop believing

ska strax dra till stallet där jag ska tillbringa några av dom kommande dagarna. första lektionen efter vinter uppbehållet idag, imorgon rida chanel och på fredag klubbtävling.

idag har jag inte gjort något speciellt, vaknade sent då jag kollade på hockey junior vm igår kväll. plockade ner julgranen, kollade tv, sjungit lite (det som jag gör allra bäst), tagit lite kort och ska börja med en ny design om photoshop datorn tillåter det. puss


två bilder från eskilstuna:
 

- the return of 2011 in pics

tyvärr huller om buller placerade.


 

 

 


 

 


ja måste säga att jag ska bli bättre på att ta bilder. det är så mycket roligt min kamera missar som jag till exempel nu inte kan dela med mig av.


- från eskilstuna

dessa två tröjer kom med hem från eskilstuna igår, båda från bikbok !

äntligen blev det en uppdatering i denna kategori..

- possibillities - fin text osv

Don't break my heart before I give it to you
Don't tell me no before I ask you to
Don't say it doesn't fit before you try it on
There's too much to lose to be wrong

And it feels like there's something here
But I wanna see it before it disappears
And if there's something real between me and you
Well are we both open to

All these possibilities
So many little possibilities
Right in front of us
Close enough to touch
And far enough to have some time to see

All these possibilities
Oh these possibilities
Are written in the stars
We are who we are baby
And I can't help but think that possibly
There's possibility


Don't give me hope if there's nothing to this
Don't let me in if you're not there
What I'm feeling doesn't happen every day
So baby please play me fair

And it feels like there's something more
Than those crazy little crushes I've felt before
When you move in closer I can feel the rush
And now we're so close we can touch

All these possibilities
So many little possibilities
Right in front of us
Close enough to touch
And far enough to have some time to see

All these possibilities
Oh these possibilities
Are written in the stars
We are who we are baby
And I can't help but think that possibly
There's possibility

- grattis kompis !

GRATTIS FIA MURAKAS, 15 ÅR OCH ALLT ! ♥
ville bara säga att du är underbar !
 

oj, dör lite på dessa två bilder. va inte igår precis:
 


- bowling

igår vid åtta tiden kom erika och jag på att vi ville blogga, bussen till s-näs hade redan gått så hittade en gullig människa som kunde köra oss, så vi tog med fia och åkte, bowlade nio till tio. skulle åkt buss hem men hade kollat fel på busstabellen och fick fråga om anders vill hämta oss också, och han hade inget speciellt för sig så lika smidigt rullade bilen hem igen som den gjorde dit.

mycket skratt på vägen hem, är dock lite besviken på resultatet.. började med att slå en strike och tänkte att jag var en klar vinnare men det vände..

imorse tog jag och erika tåget till eskilstuna och shoppade lite, fick hem två tröjor från bikbok annars mascara, ögonskugga, plånbok, ögonbrynspenna och sånt smått.


 
 
 

- LUNDASPELEN 2011

- lundaspelen, creating memories for life

ännu en underbar slutvecka av 2011 avslutad nere i lund på lundaspelen med mitt fina lag.

jag vet inte vart jag ska börja.. kan börja med att skolan vi bodde på var näst intill perfekt, ca 100 meter till stan, nära till mc donalds, godis och klädaffärer. rummet var godkänt, dom andra lagen vi bodde med var godkända, dörrvakterna väldigt trevliga o roliga. men vad brukar inte 20 åringar vara?

matcherna gick inte som dom skulle alls under cupen. jag spelade bra en match, dom andra var endast bra i omgångar och godkända och till och med dåliga. första matchen gjorde jag två japaner, grym som jag va, och visade vilja enda in i det sista även om vi låg under annars lägger jag bara dom andra matcherna bakom mig och talar inte mer om dom.

discot och all fritid var underbar. allt skratt och ja allt ! ♥


att jag alltid lyckas börja sakna något så snabbt, jag han bara lämna rummet sista dagen innan jag längtade tillbaka.. varför?


det sorgligaste som hände under trippen måste ha varit när vi inte fick köttbullarna till lunch andra dagen utan istället fick hem äcklig pastasallad, usch vilken besvikelse...

söta tjejer:
en video med lite få bilder och videoklipp från invigningen. dock va kameran väldigt långt ifrån aktiv detta år..

lite bilder i videon är tagna av anna.

- lundaspelen, creating memories for life

sitter och ska ordna ihop ett inlägg som en sammanfattning av lund.
hur snabbt det kommer gå har jag ingen aning om, men ska göra mitt bästa!

puss

 


- possibillities

värd att lyssna på :


även värt att kolla på a cinderella story 3 samma som a cinderella story once upon a song där är låten med.


- den andra januari tjugohundratolv

dagen skulle ha tillbringats med sally i eskilstuna för att shoppa lite smått, men hon mådde inte bra vi vi la det på hyllan. nu väntar jag istället in erika som ska tillbringa sin natt här och vi drar istället till eskilstuna imorgon.

idag har jag istället plockat undan lite, laddat in lite musik i min mobil och skrivit över massa kontakter.

igår kväll började jag läsa i zlatans bok, jag brukar inte läsa så mycket böcker men jag kände mig en aning intresserad av hand barndom och hur han blev upptäckt, så nu ska jag ge den boken en chans.

- jag minns 2011 som om det var igår

kom hem vid halv fyra igår/inatt och vaknade halv tre, ja då var första dagen av året bortkastad i sängen, men ja, det var skönt ! det va länge sen jag sov så länge. mamma och jag kollade lite utlandsresor, ja året börjar bra!

imorgon drar jag med mig sally till eskilstuna för att hitta lite saker jag behöver. puss ♥