- Nationellt prov Svenska

 
Nu är alla svenska nationella prov avklarade. Så otroligt skönt med goda resultat som jag är mer än nöjd över då jag inte presterat alls bra i svenska under denna termin, eller för huvud taget i något ämne i skolan. Så skönt att detta är ett prov du heller inte kan plugga till. Alla andra svenska uppgifter har du behövt plugga på för att prestera och det har varit min bristning, jag har inte ägnat tid till skolarbetet vilket visats i bottenresultaten..
  • Svenska NP muntligt - B
  • Svenska NP läsförståelse - B
  • Svenska NP skriftligt - A
 
Det som börjar nu är engelskan där jag inte förväntar mig några speciella betyg. Bara jag får godkänt/E är jag glad, tyvärr, hehe. På fredag är det den skriftliga delen och några har även kommit igång med den muntliga också!

Hoppas det gått bra för alla er andra som skrivit dessa proven också och att ni är nöjda med er insatts!
Det går inte att göra mer än att göra sitt bästa! xoxo

"Du kan gå din egen väg"

 
Bild från Göteborg i påskas med Killer.
 
Läste nyss att Victoria's Secret äntligen öppnat på Arlanda nu. Dock är jag som vanligt lite efter, det var i början av denna månad som det öppnade. Det har snackats så mycket om en öppning och nu är det äntligen klart, så även om jag tar en resa till Turkiet i sommar kan jag få med mig lite VS saker i min resväska hem!
 
"Butiken är en Beauty & Accessories-butik på 109 kvm, som är inriktad på skönhetsprodukter och accessoarer. I utbudet kommer du kunna hitta väskor, plånböcker, scarfs, trosor, parfymer, hudvårdsprodukter och resebetonade artiklar som passfodral och resväskor."
 

Mariefred - Gripsholms slott

 
 
 
 
 
 
Tog en promenad med mamma i förmiddags runt slottet och i hammaren för att kolla hur långt de kommit med byggandet på den nya idrottsanläggningen här i Mariefred. Har inte varit där på länge så blev chockad hur långt de kommit. Allt ser ut att bli så lyxigt och ser nästan ut som om vi är en idrottsstad. Ser verkligen fram emot att spela i den nya hallen när den blir klar!
 

Känn ingen sorg för mig Göteborg

http://cdn-00.rockfoto.nu/imagesbig/20080726_032259_595958.jpg
 
Då var biljetterna till Håkan Hellström bokade ! Även tågbiljetterna till Göteborg.
Ska bli så kul att hänga i en sommarstad med mina vänner. Bära solglasögon på lördagseftermiddagen och sjunga i takt till
"Känn ingen sorg för mig Göteborg" på Slottsskogsvallen. Även att få träffa min syster som jag för inte så länge sedan lämnade
kommer att göra att jag klarar den sista skolveckan.
 

Handbolls match

Efter sista matchen som f 96/97 som resulterade i en vinst och ett stukat lillfinger
 
Säsongen är som ni kanske läst i mina tidigare inlägg över. Men imorse fick jag ett sms av Linnea med en invite till "gammel" handboll i Strängnäs. Mariefredslaget behövde lite backup då de var ganska få så vi hängde med.
Så den tråkiga dagen blev rolig med lite handboll, nu ska jag duscha sedan gå ner till Linnea för att umgås lite !
 
puss

Chokladbullar och caramel choklad

 
Tillbringade fredagseftermiddagen hos familjen Karlsson. Johanna och jag bakade chokladbullar som kunde fått pris i de godaste bullarna. Åt middag, skrattade och kollade på Let´s dance. Maria Montazami måste vara en av de skönaste människorna!
 
Glädjer mig även åt att jag fått B i både läsförståelsen och det muntliga svenska nationella. Snart får jag väl även ett resultat på det skriftliga som vi skrev i torsdags, hoppas att även det går bra men har inga förväntningar.
 
xoxo
 

Feel so alive

 
 
Slutade dagen redan klockan 13.15 så nu sitter jag på bussen hem. Så otroligt skönt att ha börjat beta av saker i skolan. Att solen skiner, mina vänner är glada och min moppe fungerar gör dagarna lättare.
Att det dessutom planeras in en Håkan konsert i Göteborg bidrar med ett leende på läpparna!
 
 
 
 

You light up my day

  • Möte på hälsoskaparna bokat till nästa måndag -check
  • en ridlektion för att rensa lite tankar -check
  • muntligt spanska -check
  • reflektionen inskickad 20 min innan deadline -check
Nu ska jag bara få lite sömn till svenska nationella imorgon sen är förmodligen det avcheckat också. Även i motgångar finner man lite ljus.
Sov gott ♥

Soliga söndag

 
Solen lyser fortfarande utanför mitt fönster och klockan är snart fem. Termometern visar 20 grader i solen. Hoppas detta håller i sig. Har verkligen tröttnat på att frysa denna vinter. Jag vill ha värme och kan inte vänta på  att få gå och köpa min första mjukglass och kulglass detta år.

- It's gonna be rough, but I can handle it.

 
Vaknade med ett avsnitt av Gossip girl och frukost. Efter det fixade jag mig lite snabbt för att åka och köpa en större storlek i mina löparskor, mamma tog mina andra. Nu sitter jag här med min historiabok som jag ännu inte öppnat och ska skriva ihop en reflektion och analys av vårt tema arbete. Denna vecka har jag fem prov, ett varje dag plus att jag har två prov jag inte gjort. Hoppas verkligen att jag står ut nu. Glädjer mig i alla fall att jag fick B på det muntliga svenska nationella som jag hade stora problem med dagen innan, såklart.
 
xoxo

Beyoncé för H&M:s sommarkampanj

 
 
Såg att Beyoncé är ansiktet utåt för H&M:s sommarkampanj och kollektion. Kläderna hon bär kommer ut i butik och online i maj.
Hittade några bilder från samarbetet, sjukt snygg!
 
 
 

- Drömmar är till för att uppfyllas

Tänkte göra första bildinlägget från Dominikanska Republiken nu när jag breddat och fixat bloggen! De flesta av bilderna är tagna med min systemkamera, Nikon D5100 och några med en liten Canon digitalkamera därav den varierande kvalitén. Oftast är korten tagna tidigt på morgonen eller på eftermiddagen.

I detta bildinlägget kommer ni få se bilder från mitt hotell i DR. Bodde på Gran Ventana Beach Resort i Playa Dorada. Ett fyrstjärnigt hotell som levererade en fin strand, underhållning varje kväll, tre á la carte restauranger + stor buffé, gym med utsikt över poolområdet, bad och mycket mera.
 
 
Den stora receptionen i huvudbyggnaden:
 
 
Stora poolområdet där det var lite livat, musik och aktiviteter.
 
 
 
 
 
 
 
 
Quiet pool area.
 
 
 
"Strandvägen", Stranden vid baren + lilla lunchresturangen och en av á la carte resturangerna.
 
 
 
 
 
 
 
All inclusive. Frukost, lunch och middagsbuffén.
 
 

- I want to live not just survive

 

- Man måste dö några gånger innan man kan leva

 
 
"There are songs that make us want to dance, songs that make us want to sing along, but the best songs bring you back to the moment you first heard them" - Gossip Girl

- gymplaner under våren och sommaren

 
Får panik av att bara sitta still. Nyss hade jag träningar måndag, tisdag, onsdag, torsdag och match lördag eller söndag. Nu sitter jag här och har endast träning på onsdagar och eventuella ridlektioner jag missat. För tillfället är jag lite sjuk men så småning om ska jag och mamma ta oss till hälsoskaparna och fixa ett gymkort. Jag måste röra på mig under våren och sommaren när det inte är handbollssäsong!

- vårkänslor

 
Så härligt när man känner sig lycklig och glad efter att ha spenderat dagen med en underbar vän och sedan när man ska hem vid sju tiden så kvittrar fåglarna, solen skiner och det är tio plus grader. halleluja, eller något.
 

 
 
 
 

- You're not alone, I'm here with you

 
 
Nu när handbollen är borta för en stund och allt känns så tomt finns det äntligen tid för sådan jag inte hunnit göra tidigare. Som inte varit "prio ett" men som kanske borde ha varit det. Några exempel på det kan till exempel vara läxor och hålla städat i rummet men det var inte sådana saker jag tänkte på. Jag tänkte på kompisar. Kompisar som jag lagt åt sidan för ett tag, nekat och skjutit upp träffar med bara för att jag inte haft tid. Jag har inte haft tid med mina kompisar, de är faktiskt något jag borde ha skaffat tid till. Så nu ska jag fylla min kalender med fika dejter, soliga promenader, gympass, tjejkvällar och annat istället för handboll och skola. Jag ska omringa mig med de personer jag mår bra av att vara med, de kan få mig glad igen.
 
 
 

- watch

 
Två nya klockor jag fick med mig hem från Göteborg. Båda Regal från Ur och Penn.

- Czech Republic

Har helt och hållet glömt bort att berätta om handbollsresan till Tjeckien på påsklovet.

Vi började våran resa onsdagen den 27 mars och kom hem igen tisdagen den 2 april.
 
Denna resa kommer att vara en av de resor som kommer ligga mitt hjärta närmast. Det var slutet på ett kapitel av mitt liv. Jag avslutar nu mitt liv som ungdomsspelare och kommer övergå till ett damlag. Jag har nu officiellt lämnat min handbollsfamilj och jag kan inte komma på något som jag inte kommer att sakna med dom. Handbollen förde oss tillsammans och jag hoppas att vi kommer att fortsätta att umgås.
 
Resan bjöd i alla fall på mycket roliga och även tråkigare saker förutom handboll. Bl.a
- En tur i Berlin, en sjungande Peter, tjeckisk spårvagn och tunnelbana, shopping, hardrock cafe, bollhav, starbucks, skador, lampor som slås sönder i sömnen, god och äcklig mat, dans, disco som såg ut att vara ett fiasko blev en succé, ungersk salami på påskbordet, massor av rödljus, rest 1:a klass, bollhav, tjuriga tyskar, god mat i Trelleborg, ett av de roligaste aprilskämten, felkörningar som ledde till att vi fick se Prag ifrån olika perspektiv bl.a uppifrån och det viktigaste av allt: mycket skratt.
 - Donuts make me happy

 
 
Pappa och jag har belönat oss själva med munkar idag. Jag har klarat av mitt muntliga nationella prov i svenska som jag led hela vägen igenom och pappa har röntgat sin rygg. Nu är jag mätt och belåten, nu ska jag kasta mig på att lära in lite saker inför nästa redovisning om min grupps framtidsstad imorgon.

- Livet är en gåta, du är gåtans svar


- Tumblr

 
http://amandanystroom.tumblr.com/
 
 
 

- En sista match och en sista middag som IFK Mariefred Handboll f 96/97

Den sista matchen vi gjorde blev en vinst! Efter det blev det en hel del blandade känslor. Både sorgsna och glada. Vissa av oss kommer nog inte ses så ofta längre, vissa av oss kommer att fortsätta att hålla kontakten. Det är svårt när vi går på olika skolor, kommer byta klubbar och flyttar. Handbollen tog oss tillsammans nästan fyra gånger i en vecka på sju dagar. Vissa under en period på nio år, andra under en period av fyra år. Det kommer bli tomt och svårt att hitta ett lag där det finns samma lagkänsla och där man alltid kan vara sig själv.
 
Bilder från middagen på kvällen. Dock kunde tyvärr inte alla medverka
 
 
 
 
 
 

- Göteborg, denna underbara stad

 
 
 
 

- Gossip Girl

Alla Gossip Girl avsnitt jag kollat på den senaste veckan har gett mig korta naglar. Jag som sparat så länge nu och hållt naglarna fina. Nu när även handbollssäsongen är över hade de kunnat växa sig ännu längre och jag hade sluppit anpassa mig till klisterbollarna som kan bidra till en och annan bruten nagel.

- my brain says no but my heart says go

 
Sitter just nu på pappas jobb i väntan på min mor. Dricker varm choklad ur kaffemaskinen och den lilla varma koppen drog mig tillbaka flera år eller bara till en sommar för något år sedan när jag sommarjobbade här med Fia. Vilka minnen det kan komma upp av något så litet. Otroligt att det kan hända så mycket på några år. Att gamla vänner kan hitta tillbaka till varandra och att andra kan försvinna och nya kan komma.
 
Tumblr_lu6ugmnohw1qhdkxco1_500_large
 
 
 

- Moon Thai Kitchen

 
När jag var i Göteborg åt jag och min syster ute två gånger. Ena gången på Jensen's Bøfhus och andra på Moon Thai Kitchen. Thairesturangen kan ha varit en av de mysigaste resturanger jag ätit på så ''en måste resturang'' i Göteborg om ni gillar thaimat! Jensen's hade för övrigt riktigt god rumpfilé och en av de största colorna jag beställt in på resturang!
 
 Moon Thai Kitchen. Ska ni äta här är det bra att boka bord i förväg då det under kvällstiderna är mycket bokningar. Ett annat tips är att det är mysigast när det är mörkt ute! :)

- Los Animales

 
 - My mirror staring back at me

Har spenderat denna måndagen hemma, sjuk. Har druckit min hemgjorda choklad latte och kollat på alldeles för många avsnitt av Gossip Girl. Ikväll får jag ta igen plugget men nu vill jag bara ta det lugnt, även fast jag haft lov i över en vecka nu. Imorgon går jag tillbaka till verkligheten.
 
J Boog – Let's Do It Again - Acoustic Mix
En av de otroligt härliga låtarna jag lyssnat på i Göteborg, vårkänslan kom fram med härligt sällskap, en sommarstad och solen.
 

- Göteborg